SKP:n Turun piirijärjestön kannanotto rauhan ja liittoutumattomuuden puolesta

30.3.2022

LIITTOUTUMATTOMUUS ON RAUHAN TAE

Rauhanomaisten ja hyvien naapuruussuhteiden vallitessa Suomi saavutti maailman parhaimmistoon lukeutuvan elintason, sosiaaliturvan, koulutuksen ja tasa-arvokehityksen.

Suomen ja Neuvostoliiton keskinäisten sopimusten takaamina olemme voineet toimia rauhan ja liennytyksen mahdollistavana sillanrakentajana idän ja lännen välillä.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tilanne muuttui. Oikeisto ajoi Venäjän-kauppaa alas ja avasi ikkunat länteen ja EU:hun. Pitkään jatkunut vakaa talouskehitys romahti. Suhdanteiden korjaamiseksi aloitettiin valtion omaisuuden myyminen sijoittajille. Tämä huutokauppa teki entisestä omistajasta rengin.

Isäntämaasopimuksen solmimisen myötä uudet isännät avasivat oven raolleen länteen ja Natolle. Rauhantahtoisen liittoutumattomuuspolitiikan sijaan aloitettiin vihan lietsonta itänaapuria kohtaan ja länsimielisen propagandan kritiikitön toistaminen. Samalla Suomea muokattiin Nato-yhteensopivaksi. Sodan uhalla pelottelun ja määrätietoisen mielipidevaikuttamisen avulla päättivät maamme oikeistovoimat kutsua Nato-joukot sotaharjoituksiin Suomeen.

Nyt on myös vasemmistopuolueet taivutettu Nato-linjauksiin ja oikeistolaiseen hallituspolitiikkaan. USA-hävittäjien ostaminen ja aseapu Ukrainaan on sodanvastaisten periaatteiden hylkäämistä ja militarismia.

Sosialidemokraatit ovat palanneet Karl Kautskyn nationalistiseen politiikkaan, joka yllyttää työläiset toisiaan vastaan. Parhaillaan käytävässä Ukrainan sodassa eivät lännen Nato-maiden kapitalistien ja Venäjän oligarkkien valtataisteluun joutuneet kansalaiset saa itse päättää asioistaan.

Ukrainan sodan pitkittäminen aseistamisen avulla lisää USA:n sotateollisuuden voittoja ja vahvistaa sen asemaa Nato-maissa. Vielä tiiviimpi liittoutuminen länteen ja Natoon kiristää entisestään jännitteitä lähialueillamme ja Itämerellä. Nato-jäsenyys merkitsisi lisää kallista asevarustelua ja rautaa rajalle sekä Venäjän että Suomen puolelle, ja sitä kautta sodan syttymisen riski kasvaisi. Venäjä on naapurimme – luottamukselliset suhteet ovat meille elintärkeät.

SKP:n Turun piirijärjestö pitää tärkeänä, että työväenliike rakentaa rauhaa. Maamme on pysyttävä liittoutumattomana ja irtauduttava isäntämaasopimuksesta.

Kutsumme kaikkia EU:n vasemmistolaisia puolueita vastustamaan järjettömäksi käynyttä asevarustelua ja sodanlietsontaa!

Liennytystä ja Nato-vapaata maailmanrauhaa!

SKP:n Turun piirijärjestö