SKP:n keskuskomitealle

17.5.2015

Koska viime vuosien kuluessa on niin eläkepolitiikassa kuin vanhustenhuollossa tehty paljon huonoja ratkaisuja, on tärkeää että kommunisteina paneudumme perusteellisemmin ja luomme yhteistä linjausta näille asioille.

 

Aiheet ovat nyt ikääntyvän väestön huulilla vahvasti. Siitä kertoo mm. Eläkeläiset ry:n edustajakokouksessa käyty kriittinen keskustelu. Noin puolet yhdistysten tekemistä aloitteista koskien ikääntymispolitiikkaa. Niissä käsiteltiin niin eläkkeitä, niiden kehitystä, eläkejärjestelmää, vanhuspalveluja ja vanhuspalvelulakia lukuisin puutteineen – vain muutamina esimerkkeinä. Tähän koko aihepiiriin olivat yhdistykset tehneet yli 100 aloitetta!

 

SKP:n Turun  piirikomitea esittää, että SKP käynnistää oman eläke- ja vanhuspoliittisen asiakirjan valmistamisen pikaisesti, ja että keskuskomitea  nimeää jaoston tai työryhmän sen käynnistämiseksi.

 

Aihepiiriin tulisi paneutua eri ala-aiheistaan jo syksyn TA- tapahtumassa Jyväskylässä, sillä kysymys itse eläkepoltiikasta koskee kaikkia ikäluokkia ja näin siis myös tulevia eläkkeen saajia!

 

Turussa 17.5. 2015

 

SKP:n Turun piirkokous