SKP:n Turun piirin syyskauden toimintakauden avajaiset

15.8.2007

SKP:n Turun piirin syyskauden toimintakausi avattiin Kaarinan Kuuslahdessa 15.8. Tilaisuus oli monella tavalla lämmin: ilma oli hyvä ja kaunis ja kokoustilassa sekä ilma että ilmapiiri kohosi välillä helteen puolelle. Paikalle oli saapunut väkeä eri puolilta Varsinais-Suomea tuvan täydeltä. Tilaisuuden alustajaksi oli kutsuttu pääsihteeri Arto Viitaniemi, joka kertoi paitsi ajankohtaisista asioista, myös tulevan toimintakauden tehtävistä ja tavoitteista. Sekä Arton puheenvuoro että monet muutkin yleisöä kiinnostavat aiheet kirvoittivat vilkkaan keskustelun ja mielipiteiden vaihdon.

Kun Arto suunnisti Ladansa nokan kohti Helsinkiä, lähtivät naiset Tatun kuumaksi lämmittämään saunaan ja uimaan, miehet jäivät syömään Sirpan grillaamia makkaroita. Sirpa piti tarkan huolen siitä, että jokainen sai makkaraa, ja juotavaa, joten naisten tullessa saunasta, oli makkaroita vielä jäljellä. Myös grillikatoksen alla oli keskustelu vilkasta ja siellä puhuttiin kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä. Muistelimme menneitä ja suunnittelimme tulevaa. Oili lausui meille myös murrerunoilija Heli Laaksosen ihanan runon eläkeläisistä omalla tavallaan, hauskasti.

Vasta illan pimetessä lähdimme pois Kaarinan Kuuslahdesta mieli täynnä ajatuksia ja vatsa täynnä makkaraa. On hyvä jatkaa kohti, haasteita ja tehtäviä täynnä olevaan uuteen toimintakauteen. Tekemistä kyllä riittää.

ANNA-LIISA KARPOV

Julkaistu Tiedonantaja-lehden numerossa 30/2007