Vetoomus Varsinais-Suomen ay-aktiiveille ja ammattiosastoille

20.4.2013

Toisen maailmansodan jälkeen rakennettu hyvinvointivaltio, työ- ja sosiaalilainsäädäntö, työehtosopimusjärjestelmä ja järjestäytynyt ay-liike ovat nyt massiivisen hyökkäyksen kohteena joka puolella Eurooppaa. 

Euroopan Ammattiliittojen Yhteisjärjestö EAY on vuodesta 2010 järjestänyt massiivisia yhteisesiintymisiä ympäri Eurooppaa tätä hyökkäystä vastaan tunnuksin ”Loppu leikkauksille ja massairtisanomisille!” 

Kaikki SAK:n ammattiliitot jäsenineen ovat EAY:n jäseniä. Suomen ammatilliset keskusjärjestöt ja liitot eivät kuitenkaan ole osallistuneet toimintapäivien toteutamiseen Suomessa. Vain Kriittinen AY-verkosto on pyrkinyt järjestämään erilaisia tapahtumia eri puolilla maata.

Nyt vetoamme kaikkiin varsinaissuomalaisiin ammattiyhditysaktiiveihin ja ammattiosastoihin. Vaatikaamme ammattiosastojen ja liittojen aktiivista osallistumista kansainvälisiin toimintapäiviin. 

Seuraava maailman työläisten yhteinen mielenosoituspäivä on perinteinen vapunpäivän marssi 1.5. Turussa lähtee kulkue Puutorilta klo 11. SKP kutsuu mukaan kaikkia, jotka haluavat parempaa tulevaisuutta palkoille ja työehdoille.

Turussa 20.4.2013 
SKPn Turun piirijärjestön vuosikokous